Medische Pedicure

Caroline Clauw

Pastoriestraat 6A
8470 Zevekote

OF

Ringlaan 1E
8680 Koekelare

+32 (0)474 944 269

E-mail | Contactformulier

Algemene info

Pedicure

Een medische voetverzorging bestaat uit het screenen en ontsmetten van de voeten. Bij een eerste bezoek wordt een vragenformulier ingevuld waarbij duidelijk wordt aangeduid of we hier met diabeten, reumapatiënten, allergieën en bloedverdunners te maken hebben. 

De nagels worden dunner gemaakt, correct (recht) geknipt, gereinigd, gevijld.

Daarbij wordt aandacht besteed aan kalk-schimmels nagels, afwijkingen aan de nagelplaat, nagelwallen. Bij ingroeinagels wordt een medisch advies gegeven, en desgewenst afgewerkt met tamponnages of nagelbeugels.

Nadien wordt de huid bekeken, overtollige eelt wordt verwijderd, met aandacht voor likdoorns, kloven en wratten. Bij likdoorns wordt uiteraard een drukvrij verband, of een orthese geplaatst om 'hervallen' te voorkomen. Ook de oorzaak van uw likdoorn wordt onderzocht.

Na de volledige behandeling wordt opnieuw ontsmet, en volgt een voetmassage.

Indien een probleem niet kan worden dmv een voetverzorging, kan de klant worden doorgestuurd naar een orthopedist enerzijds, of naar een podoloog anderzijds.

Bij podoloog Jeroen Cruyt, in de praktijk van het Zorgpunt te Koekelare, Ringlaan 1E., wordt nagekeken door middel van een gang- en loopanalyse of de klant baat zou hebben met steunzolen! Een vooronderzoek duurt ongeveer 45 minuten.